Bidden zonder God

Stille tijd

In de ochtend sta ik vaak vroeg op om tijd met God te nemen, te lezen en te bidden. Meestal vindt ik dat echt heerlijk. Lekker met een koffie en lezend in een boek wakker worden. 
De laatste tijd begin ik vaak met een leesplan van Youversion en lees ik, of in de bijbel, en vaak een boek. Meestal heb ik dan een hele fijne tijd en die tijd heb ik ook echt nodig om wakker te worden. 
 
Soms betrap ik mij er op dat ik lekker aan het lezen ben, maar helemaal niet echt connectie ervaar of zoek met God zelf. Ik doe dan mijn ritueel. Een stukje lezen, een gebeds lijstje af bidden, nog een beetje meer lezen en lekker van m’n koffie genieten. Soms wordt ik dan ook afgeleid door m’n telefoon. 
 
Vanmorgen heb ik zelfs een app gevonden die je door hele mooie gebeden leidt. Prachtig. 
In die app zag ik dat er door een acteur (James Earl Jones) bijbelteksten worden voorgelezen en ik werd nieuwsgierig naar wie hij ook alweer was. Hij speelt in o. a. Coming to America met Eddie Murphy en is bekend om zijn mooie, diepe stem
 
Ik kreeg een herinnering van toen ik in Nigeria was bij Prophet T.B. Joshua, waar ik een video had gezien van iemand die op James Earl Jones lijkt. Hij was daar samen met John Arnott, een Canadese voorganger van de Toronto Blessing, ook wel The Father’s Blessing genoemd. Hij zong toen met eenzelfde prachtige, diepe stem Amazing Grace. Hij bleek niet dezelfde man te zijn, maar een voorganger uit Amerika, Joseph Garlington. 

Gods glorie

Omdat ik een tijdje in Toronto ben geweest, in de kerk van John Arnott, zocht ik John Arnott ook even op en stuitte op een filmpje van 2,5 minuut, waarin hij verteld over de zwaarte van de glorie God. 
 
In het filmpje verteld hij dat als de glorie van God komt mensen vaak vallen, gaan lachen, gaan huilen, of op andere manieren gaan manifesteren. Hij zelf manifesteert eigenlijk nooit, maar hij voelt het wel wanneer de glorie van God komt en er is niks beter om in Gods aanwezigheid te zijn. Wanneer Zijn aanwezigheid of glorie komt, dan is men bereidt om alles aan Hem te geven, alleen al om Zijn glorie te ervaren. 
 
Ik ken Zijn aanwezigheid en glorie en voelde op dat moment ook weer diezelfde heerlijke zwaarte van Zijn glorie komen. Het is geen vervelende zwaarte, maar meer als een deken van liefde en vrede, die je zo omhult dat je tot rust komt, de dieptes van je hart wordt aangeraakt en diep van binnen buigt voor de grootheid, heiligheid en liefde van de Vader.
De tranen rolden over mijn wangen, zonder duidelijke aanleiding. Alleen maar het diepe besef dat Hij er is. 
John Arnott zegt in de korte video dat ze alleen maar dieper willen gaan in die rivier van Zijn glorie en dat God dieper wil gaan dan Hij al heeft gedaan. Met andere woorden, er is altijd meer. Ik besef mij dat ik mijn ritueel in de ochtend kan doen, maar dat het niets betekent als ik niet de connectie met het hart van God maak. Als ik Hem niet laat spreken, de ruimte geef en de aandacht geef die Hij zo enorm waard is. Hij heeft alles gegeven in het geven van Zijn Zoon Jezus; Hij wil daarom al het andere ook nog geven.
 
Houdt niet terug, maar stel je hart open, schreeuw het uit en drink Hem in!
 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *